Cizrna a bulgur s marinovanou červenou řepou a zakysanou smetanou

Ingredience
Natur Cizrna 500 g
Vitana Bulgur 500 g
Chef Club Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace 2 dl
Zakysaná smetana 400 g
Červená řepa (ideálně čerstvá) 300 g
Vitana Na luštěniny /snížený obsah soli/ 5 g
Cukr krystal 100 g
Ocet 1 dl
Jarní cibulka 100 g
Sůl (dle chuti)
Postup
Cizrnu namočte alespoň na dvě hodiny do vody, následně ji uvařte do měkka. Pokud k cizrně během varu přidáte trochu prášku do pečiva, bude cizrna krásně měkká. Cizrnu ochuťte kořenicí směsí Na luštěniny. Bulgur uvaříme v osolené vodě nebo ve vývaru. Červenou řepu uvařenou na skus očistíme a nakrájíme na kostičky, ochutíme solí, cukrem a octem, důkladně promícháme a necháme cca 1 hodinu marinovat. Poté ji smícháme s bulgurem a cizrnou. Směs případně ještě dochutíme a smícháme s olivovým olejem. Zakysanou smetanu ochutíme solí a cukrem, lehce ji zahřejeme a podáváme k cizrně a bulguru. Pokrm dozdobíme krájenou jarní cibulkou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Místo čerstvé řepy můžete použít sterilovanou červenou řepu, například od Vitany. Zajímavější chuť bulguru docílíte jeho uvařením ve vývaru – třeba v zeleninovém od Vitany.
Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/cizrna-a-bulgur-s-marinovanou-cervenou-repou-a-zakysanou-smetanou/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz