Natur Předvařená čočka 3 kg | 65 g |
---|---|
Chef Club Koncentrovaný rajčatový protlak | 7 g |
Chef Club Crème Excellent | 5 ml |
Vitana Bramborová kaše s mlékem | |
Znojmia Halali | 5 g |
Vitana Zeleninový vývar | 10 g |
Vitana Tymián | 1 g |
Cibule | 80 g |
Olej rostlinný | 22 ml |
Česnek | 4 g |
Ovesné vločky | 2 g |
Sůl | 2 g |
Vitana Paprika uzená | |
Vejce | 1 ks |
Sterilované žampiony Hamé | 5 g |
Agrimex Svíčková směs mražená | 10 g |
Mouka hladká | 2 g |
Čočku vsypeme do vroucí vody a za občasného míchání pozvolna vaříme cca 10 minut do měkka. Uvařenou čočku scedíme a necháme důkladně vychladit.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku s česnekem a zarestujeme rajčatový protlak. Vychladlou čočku rozkutrujeme se všemi surovinami (paprika uzená, ovesné vločky, vejce) do kompaktní hmoty, ze které tvarujeme kuličky a skládáme na plech. Mezi kuličkami necháme malé mezery, lehce je zastříkneme olejem a pečeme ve vyhřátém konvektomatu na 180°C cca 7 minut, poté je obrátíme a pečeme dalších 7 minut.
Na oleji si uděláme tmavý cibulový základ přidáme kořenovou zeleninu a halali, přisypeme nakrájené sterilované houby a tymián. Vše společně důkladně orestujeme, osolíme a podlijeme zeleninovým vývarem Vitana. Krátce spolu provaříme, zahustíme bramborovým škrobem a poté rozmixujeme do hladké omáčky. Omáčku zjemníme delikátním Crème Excellent a dochutíme solí.
Bramborovou kaši připravíme dle návodu – pozor během přípravy kaši nikdy nešleháme, pouze promícháme.
Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.
Odebírat newsletterOrkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice
+420 800 111 736
food.service@orkla.cz