Halušky s čerstvým zelným salátkem a trhaným uzeným kuřecím stehnem

Počet porcí:
Ingredience
Uzené kuřecí stehno 2000 g
Hladká mouka 1500 g
Brambory 300 g
Máslo 100 g
Čerstvé bílé zelí 500 g
Plocholistá petržel 30 g
Chef Club Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace 2 dl
Vitana Bulgur
Ocet
Cukr krystal 20 g
Sůl (dle chuti)
Postup
Z mouky, nastrouhaných brambor a vajec vytvoříme hladké těstíčko, které lehce osolíme. Halušky připravíme standardním způsobem, přes síto nebo pomocí vidličky těsto nakapeme do vroucí vody a povaříme dle potřeby. Hotové halušky opečeme na másle. Uzené kuřecí stehno obereme na menší kousky a lehce opečeme na oleji. Zelný salát připravíme ze zelí nakrájeného na tenké nudličky, které osolíme, posypeme cukrem a zakápneme octem. Necháme zhruba 1 hodinu marinovat, ochutnáme a můžeme ještě doladit výslednou chuť. Na talíř dáme halušky, na ně navrstvíme salátek a přes něj položíme opečené maso. Pokrm můžeme dozdobit plochou petrželí.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Ulehčete si práci a použijte ověřenou směs Slovenských halušek od Vitany.
Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/halusky-s-cerstvym-zelnym-salatkem-a-trhanym-uzenym-kurecim-stehnem/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz