Hovězí krk po burgundsku

Počet porcí:
Ingredience
Hovězí krk 1500 g
Agrimex Svíčková směs mražená 500 g
Víno červené 250 ml
Agrimex Cibule kostka - mražená 200 g
Vitana Tymián 10 g
Chef Club Koncentrovaný rajčatový protlak 50 g
Agrimex Česnek celý mražený 20 g
Chef Club Demi glace 150 g
Žampiony 200 g
Voda 1200 ml
Slanina 200 g
Sádlo škvařené 100 g
Vitana Bramborová kaše s mlékem 350 g
Karotka 200 g
Celer řapíkatý 140 g
Postup
  1. Maso očistíme, osolíme a spolu s trochou kořenové zeleniny, a divokým kořením dáme do vakuovacího sáčku, zavakuujeme a připravujeme asi devět hodin při teplotě 84°C
  2. Na sádle restujeme zeleninu a cibuli dozlatova, přidáme slaninu, česnek a rajčatový koncentrát, restujeme ještě minutu, zalijeme vínem a vaříme než se tekutina skoro vypaří
  3. Zalijeme vodou, přidáme demi glace, výpek z masa a tymián, vaříme na mírném ohni asi dvacet minut
  4. Kaši připravíme dle návodu. Karotku a celer krátce povaříme a potom glazujeme na másle. Použijeme jako dekoraci

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Cena za porci: 34,80 Kč. Tento pokrm nejlépe vynikne s nádobím značky bonbistro.

Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/hovezi-krk-po-burgundsku/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz