Kuře Cacciatore (po myslivecku) s polentovými hranolky

Ingredience
Kuřecí stehna 1800 g
Chef Club Extra panenský olivový olej BIO 150 ml
Agrimex Cibule kostka - mražená 150 g
Česnek 40 g
Chef Club Krájená rajčata v tomatové šťávě 1000 g
Voda 800 ml
Vitana Drůbeží vývar 20 g
Bílé víno suché 700 ml
Vitana Bobkový list 4 g
Rozmarýn 15 g
Hladkolistá petržel 50 g
Olivy černé 400 g
Polenta 400 g
Voda 1700 ml
Chef Club Pečicí papír 1 ks
Postup
  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna omyjte a osušte papírovou utěrkou. Ostrým nožem je rozdělte v kloubu na dvě části. Ve velkém silnostěnném hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém orestujeme kuřecí kousky ze všech stran dozlatova
  2. Opečené maso vyndáme děrovanou naběračkou na talíř a na zbylém oleji necháme na mírném ohni zesklovatět najemno nakrájenou cibuli s česnekem. Jakmile cibule změkne, vrátíme do hrnce kuřecí kousky a podlijeme vínem. Víno necháme zredukovat na množství několika polévkových lžic
  3. Poté do hrnce přidáme drcená rajčata, kuřecí vývar, olivy, bobkový list a rozmarýn. Podle chuti osolíme, opepříme a dáme péct do konvektomatu na 35 minut při 170 °C. Kuřecí maso by mělo být měkké a omáčka zredukovaná. Před podáváním posypeme nasekanou hladkolistou petrželkou
  4. Do středně velkého hrnce nalijeme vodu, přidáme sůl a máslo. Přivedeme k varu a za stálého míchání metličkou vsypeme polentu. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni do zhoustnutí (10 minut). Polentovou kaši rozetřeme v tenké vrstvě na pečicí plech a necháme vychladnout
  5. Vychladlou polentu nakrájejíme ostrým nožem na libovolné tvary, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Polentové hranolky opepříme, pokapeme olivovým olejem, pečeme dozlatova v konvektomatu

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Cena za porci: 32,80. Tento pokrm nejlépe vynikne s nádobím značky bonbistro.

Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/kure-cacciatore-po-myslivecku-s-polentovymi-hranolky/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz