Lívance z vaflového těsta s karamelizovanými jablky

Počet porcí:
Ingredience
VAFLE
Vafle 625 g
Voda 1 l
Máslo (nebo olej) 150 g
Riccota 500 g
KARAMELIZOVANÁ JABLKA
Cukr krystal 300 g
Jablka (kostičky) 500 g
Vitana Skořice mletá 10 g
Máslo 50 g
Voda 100 g
Postup
Z moučníkové směsi na Vafle vymícháme dle návodu těsto, necháme chvíli odstát a začneme smažit lívance. Mezitím si připravíme karamelizovaná jablka – jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci necháme zkaramelizovat cukr, přidáme nakrájená jablka a necháme provařit, aby se nám rozpustil karamel. Přidáme skořici a pro zjemnění máslo, vodu jen dle potřeby. Lívance servírujeme vrstvené na sebe, prokládané jablky, a konečnou prezentaci můžeme dozdobit lístkem máty či meduňky.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Dezert můžete dozdobit kopečkem šlehačky vyšlehané ze smetany Chef Club.
Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/livance-z-vafloveho-testa-s-karamelizovanymi-jablky/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz