Rybí karbanátek s ledovým salátem a citrónovou zakysanou smetanou, bramborová kaše s petrželí (Společnost pro výživu)

Počet porcí:
Ingredience
Ostatní Filé kalibrované řezy Seafrozen 60x100 g /Euro Frigo/ mražené 1300 g
Chef Club Crème Excellent 200 ml
Sůl 20 g
Chef Club Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace 50 ml
Zakysaná smetana 200 ml
Máslo 100 g
Vejce 20 g
Ledový salát 500 g
Citrón 50 g
Brambory 2200 g
Hladkolistá petržel 20 g

Postup

Výběr ryby na přípravu karbanátků je libovolný. Použít můžeme sladkovodní i mořskou, záleží na vašich preferencích. V každém případě rybu zbavíme kostí a kůže. Filety pokrájíme na menší kusy, vložíme do food procesoru a spolu se smetanou, vejcem a solí vše rozmixujeme. Ze vzniklé jemné směsi následně tvarujeme karbanátky, které pak postupně opékáme na rozpáleném olivovém oleji. Bramborovou kaši připravíme tak, že brambory nejdříve upečeme spolu s máslem a nasekanou petrželkou. Následně vyšleháme v hladkou kaši, do které můžeme pro lepší konzistenci vmísit i smetanu. Zakysanou smetanu smícháme se šťávou z citrónu a citrónovou kůrou. Karbanátky servírujeme teplé s bramborovou kaší, listovým salátem. Vše dozdobíme připravenou ochucenou zakysanou smetanou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Více informací o nutričních hodnotách i alergenech tohoto receptu naleznete v publikaci Výběr receptur Společnosti pro výživu.

Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/rybi-karbanatek-s-ledovym-salatem-a-citronovou-zakysanou-smetanou-bramborova-kase-s-petrzeli-spolecnost-pro-vyzivu/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz