Špenátové kapsy s ricottou

Počet porcí:
Ingredience
Dione Špenát řezaný porce mražený 400 g
Máslo 20 g
Cibule 1 ks
Pita chléb 6 ks
Ricotta 250 g
Rajčata 8 ks
Provensálské koření 5 g
Vitana Pepř černý mletý 5 g
Chef Club Extra panenský olivový olej BIO 20 ml
Postup
  1. Na pánvi si rozpustíme máslo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Když nám zezlátne, přidáme špenát, který jsme si nechali chvilku povolit. Špenát restujeme tak dlouho, dokud se nám z něj nevypaří všechna přebytečná tekutina. Osolíme a opepříme podle chuti
  2. V misce si promícháme ricottu se solí
  3. Rajčata si nakrájíme na plátky a v troubě je pečeme pokapané olejem a posypané provensálským kořením cca 15 - 20 minut na pečicím papíře
  4. Mezitím si prořízneme pita chléb tak, aby se nám dobře plnil. Nejdříve ho naplníme vrstvou špenátu, poté dáme ricottu a nakonec rajčata
  5. Zapečeme na kontaktním grilu dozlatova

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/spenatove-kapsy-s-ricottou/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz