Vepřová krkovice v pivní marinádě s omáčkou z černého piva a farmářským bramborem

Počet porcí:
Ingredience
Vepřová krkovice 2000 g
Chef Club Pivní marináda 120 g
Sádlo 30 g
Agrimex Cibule kostka - mražená 100 g
Agrimex Česnek celý mražený 20 g
Silné černé pivo 300 ml
Chilli paprička 1 ks
Chef Club Demi glace 150 g
Chef Club Koncentrovaný rajčatový protlak 30 g
Brambory ve slupce 2000 g
Slanina 100 g
Cibule červená 400 g
Agrimex Česnek celý mražený 20 g
Vitana Tymián 15 g
Sádlo 180 g
Postup
  1. Maso vložíme spolu s marinádou do vakuovacího sáčku, zavakuujeme a připravujeme přes noc při 54°C, dokončujeme jej na grilu nebo grilovací pánvi
  2. Na sádle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme česnek a chili papričku, krátce zarestujeme, přidáme rajčatový koncentrát a znovu krátce zarestujeme
  3. Zalijeme černým pivem a vodou na výsledný objem cca 1 litr, přivedeme k varu a provaříme na mírném ohni cca 5 minut. Dochutíme cukrem nebo medem
  4. Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a pokrájíme na požadovanou velikost. Opečeme na sádle spolu s cibulí, česnekem a bylinkami

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Cena za porci: 32,70 Kč. Tento pokrm nejlépe vynikne s nádobím značky bonbistro.

Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/veprova-krkovice-v-pivni-marinade-s-omackou-z-cerneho-piva-a-farmarskym-bramborem/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz