Vepřová kýta sous vide, lehký bramborový salát s libečkem a medovou hořčicí (Společnost pro výživu)

Ingredience
Vepřová kýta 800 g
Brambory mini loupané 2200 g
Hrubozrnná hořčice 20 g
Chef Club Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace 100 ml
Med 100 g
Vitana Libeček 20 g
Vitana Kukuřice sladká 100 g
Citrón 30 g
Sůl 20 g

Postup
Vepřovou kýtu necháme v kuse, očistíme a osolíme. Vložíme ji do igelitového sáčku a zavakuujeme. Takto připravené maso umístíme do vodní lázně a při 70 °C necháme táhnout přibližně 4 hodiny. Jakmile je maso hotové, je čas na okamžité podávání. Mezitím si proto připravíme salát. Mini brambory uvaříme do měkka. Po vychladnutí je překrojíme na půl a smícháme s medem, hořčicí, nasekaným libečkem a kukuřicí. Pro dochucení a zpestření celého pokrmu si na závěr rozmixujeme olivový olej s citrónovou šťávou a petrželí. Zlehka ho kapeme vedle salátu z brambor a plátků vepřové kýty. Přidat můžeme i trochu hladkolisté petrželky.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Více informací o nutričních hodnotách i alergenech tohoto receptu naleznete v publikaci Výběr receptur Společnosti pro výživu.
Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/veprova-kyta-sous-vide-lehky-bramborovy-salat-s-libeckem-a-medovou-horcici-spolecnost-pro-vyzivu/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz