Vepřová žebra marinovaná v černém pivě, teplý zelný salát s fenyklem a domácí hranolky

Počet porcí:
Ingredience
Vepřová žebra 3 kg
Brambory varný typ C 2 kg
Černé pivo
Chef Club Pulled pork omáčka 100 g
Chef Club Smoky grill koření 50 g
Hlávkové zelí 1 kg
Fenykl 500 g
Olej 2 l
Sůl a pepř
Rozmarýn
Chef Club Balsamikový ocet bílý
Cukr
Postup

Žebra namarinujeme v marinádě z černého piva, rozmarýnu, Chef club Pulled pork a Smokygrill koření. Poté pečeme na 150 stupňů zakryté po dobu 1,5 hodiny. Po uplynuté době pečení odkryjeme a necháme dopéct na 180 stupňů 15 minut.

Brambory nakrájíme na stejně široké hranolky, které vložíme do ledové vody, kde je necháme 10 minut. Poté je dáme vařit do osolené vody na 3 minuty. Po dovaření osušíme a dáme vařit do oleje rozpáleného na 100 stupňů po dobu 3 minut, necháme vychladnout a mezi tím olej rozpálíme na 180 stupňů a hranolky smažíme cca 2 minuty do zlatova.

Zelí i fenykl nakrájíme na tenké nudličky, zprudka orestujeme a přidáme olivový olej, sůl, pepř, vinný ocet a cukr.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/veprova-zebra-marinovana-v-cernem-pive-teply-zelny-salat-s-fenyklem-a-domaci-hranolky/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz