Bílá polévka s kapáním z ryby a kurkumy

Ingredience
Ostatní Květák mražený 450 g
Natur Červená čočka 50 g
Vitana Halušky 100 g
Chef Club Crème Excellent 100 g
Vitana Drůbeží vývar 50 g
Vitana Kurkuma 1 g
Petržel 1 g
Treska 100 g
Vejce 1 ks
Cibule 80 g
Olej 80 g
Sůl 5 g
Voda 2 l
Postup

Mražený květák zregenerujeme v konvektomatu po dobu 5 minut na 80°.

Nakrájenou cibuli s rozmraženým květákem a kořenovou petrželí orestujeme na oleji. Přidáme kuřecí vývar Vitana a 2,5 litru vody. Provaříme doměkka, rozmixujeme, zjemníme Crème Excellent a ochutíme solí.

Zavářka: Tresku pomeleme spolu s červenou čočkou v suchém stavu. Do mísy si nasypeme haluškové těsto Vitana, přidáme vajíčko, vodu a kurkumu.  Zamícháme a vytvoříme těsto na kapaní. Kapání tvoříme přes cedník a ve slané vodě uvaříme a zchladíme.  

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Polévku můžeme zjemnit podmáslím nebo červenou čočku rozdělíme na polovinu a přidáme do základu. Polévku následně rozmixujeme.

Sdílej
https://www.orklafs.cz/sk/bila-polevka-s-kapanim-z-ryby-a-kurkumy/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz