Frittata se špenátem

Počet porcí:
Ingredience
Vejce 15 ks
Gouda 200 g
Cherry rajčata 250 g
Jarní cibulka 150 g
Šalotka 100 g
Dione Špenát řezaný porce mražený 500 g
Fenykl 400 g
Agrimex Pórek mražený 400 g
Agrimex Paprika I červená proužek - mražená 150 g
Agrimex Žampiony plátek - mražené (20-80 mm) 100 g
Máslo 5 g
Sůl 2 g
Vitana Pepř černý mletý 2 g
Postup
  1. Na pánvi si rozpustíme 1 lžíci přepuštěného másla a orestujeme na něm nadrobno nasekanou šalotku a pokrájenou jarní cibulku
  2. Když nám obojí trochu zezlátne, přidáme špenát a restujeme do té doby, než se nám odpaří přebytečná voda. Směs osolíme, opepříme, přendáme do misky a necháme zchladnout
  3. Na pánvi si rozpustíme 1 lžíci přepuštěného másla a orestujeme na ní nakrájený fenykl, pórek, papriku a žampiony. Vše podle chuti osolíme a opepříme. Opět necháme zeleninu vychladnout
  4. Vajíčka si rozklepneme do misky, rozšleháme je, přidáme zhruba polovinu nastrouhaného sýru a osolíme. Přidáme do nich orestovanou zeleninu, na plátky nakrájené brambory a špenát
  5. Rozehřejeme si troubu na 180 stupňů. Pánev, kterou lze použít i do trouby, vymažeme přepuštěným máslem a celou směs do ní nalijeme
  6. Opékáme cca 5 minut, poté přidáme na půlky rozkrojená cherry rajčátka (řezem nahoru), zbytek sýra a přemístíme celou pánev do trouby. V troubě frittatu pečeme několik minut, až je hezky zlatá a sýr rozpuštěný

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.cz/sk/frittata-se-spenatem/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz