Hovězí flank steak s grilovaným steakem z květáku, smaženou cibulkou a nakládanými ředkvičkami

Počet porcí:
Ingredience
Hovězí flank steak 1 kg
Květák 2 kg
Ředkvičky svazek 1 ks
Chef Club Demi glace 50 g
Chef Club Extra panenský olivový olej BIO 30 ml
Chef Club Balsamikový ocet bílý 100 ml
Cukr 30 g
Sůl a pepř
Vitana Onions 50 g
Chef Club Pepř čtyřbarevný celý 10 g
Postup

Maso osolíme, opepříme (Pepř čtyřbarevný Chef club), opečeme z každé strany a vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 6 minut. Poté necháme maso odpočívat na teplém místě dalších 6 minut.

Květák očistíme a nakrájíme na stejně velké „steaky“ přes košťál, osolíme, potřeme olejem a pečeme na nízkou teplotu cca 130 stupňů 15 minut. Před výdejem opečeme zprudka z každé strany.

Ředkvičky nakrájíme na čtvrtiny, krátce povaříme minutu ve vinném octu a necháme  vychladnout.

Demi glace vaříme dle návodu, přidáme pepřové koření a zjemníme máslem.

Nakonec celé dozdobíme bylinkami a smaženou cibulkou.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.cz/sk/hovezi-flank-steak-s-grilovanym-steakem-z-kvetaku-smazenou-cibulkou-a-nakladanymi-redkvickami/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz