Jarní špenátový krém

Počet porcí:
Ingredience
Přepuštěné máslo 60 g
Cibule 180 g
Kuřecí vývar 1800 ml
Dione Špenát řezaný blok mražený 1000 g
Česnek 10 g
Smetana ke šlehání 320 ml
Parmazán 80 g
Vitana Kajenský pepř 5 g
Sůl 5 g
Bylinky 10 g
Postup
  1. V hrnci zpěníme na másle najemno nakrájenou cibulku a osmahneme dozlatova. Přidáme nasekané bylinky, na plátky pokrájený česnek a necháme krátce rozvonět
  2. Do hrnce nalijeme vařící vývar. Přidáme špenát a krátce povaříme (cca. 5 minut). Polévku si přelijeme do blenderu a rozmixujeme
  3. Nakonec polévku dochutíme solí a kajenským pepřem a zjemníme smetanou ke šlehání. Poté přisypeme najemno nastrouhaný parmazán, který v ní necháme rozpustit
  4. Polévku ozdobíme opraženými slunečnicovými semínky a rukolou, případně lístky čerstvého špenátu

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Pro skvělou chuť polévky použijte čerstvou majoránku, estragon, šalvěj nebo petržel

Sdílej
https://www.orklafs.cz/sk/jarni-spenatovy-krem/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz