Vitana Lasagne | 450 g |
---|---|
Natur Beluga 3 kg | 100 g |
Vitana Bešamelová omáčka | 160 g |
Boloňská směs Vitana | 200 g |
Máslo | 500 g |
Sýr | 100 g |
Agrimex Svíčková směs mražená | 250 g |
Chef Club Krájená rajčata v tomatové šťávě | 100 g |
Olej | 50 g |
Sůl | 5 g |
Připravíme si směs na boloňskou omáčku Vitana, kterou rozmícháme ve vodě a provaříme dle návodu.
Poté si připravíme bešamel Vitana, který rozmícháme s vodou dle návodu a provaříme 5 minut. Pak přidáme máslo.
Černou čočku belugu uvaříme v samostatné GN dle návodu v mírně osolené vodě cca 20 minut. Scedíme a uvařenou čočku belugu propláchneme, aby neobarvila barvu pokrmu.
Mraženou zeleninu pod svíčkovou zregenerujeme v konvektomatu po dobu 5 minut na 80°. Poté na oleji orestujeme zeleninovou směs pod svíčkovou spolu s krájenými rajčaty, přidáme čočku belugu a připravenou boloňskou omáčku. Směs dle chuti mírně osolíme.
Příprava a skládaní lasagní
Vymaštěný plech začneme prokládat těstovinou, bešamelem a směsí boloňské omáčky do GN 1/1 ve čtyřech vrstvách. Vždy končíme vrstvou bešamelu.
Takto připravené lasagne pečeme v konvektomatu zhruba 35–45 minut v kombinaci pečení s párou při teplotě 170°. Po upečení necháme lasagne chvilku odpočinout a nakrájíme na jednotlivé porce. Servírujeme posypané sýrem.
Příprava lasagní se může jevit jako náročná, ale doba přípravy před pečením nepřesáhne více jak 35 minut.
Natur
Agrimex
Chef Club
Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.
Odebírat newsletterOrkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice
+420 800 111 736
food.service@orkla.cz