Vařená hovězí kýta v tomatové omáčce se špenátovým kuskusem (Společnost pro výživu)

Ingredience
Hovězí kýta 800 g
Sůl 20 g
Chef Club Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace 50 ml
Chef Club Krájená rajčata v tomatové šťávě 600 g
Natur Kuskus 800 g
Chef Club Crème Excellent 200 ml
Vitana Zeleninový vývar 50 ml
Listový špenát 125 g
Máslo 50 g
Řepkový olej 50 ml
Cibule 100 g
Cukr krystal 100 g

Postup
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji na oleji. Následně k ní přidáme maso nakrájené na plátky a postupně ho ze všech stran opečeme. Poté přidáme krájená rajčata ve vlastní šťávě a přiklopíme. Na mírném žáru necháme maso dusit tak dlouho, dokud nezměkne. To poté dáme bokem a rajčata s cibulí rozmixujeme do hladké konzistence. Vzniklou směs svaříme tak, aby byla hustota omáčky ideální. Nakonec ji dochutíme cukrem a solí. Zeleninový vývar přivedeme k varu, přidáme očištěný listový špenát a vše ihned rozmixujeme do jemné konzistence. Touto připravenou a horkou směsí zalijeme kuskus, který ještě dochutíme solí a olivovým olejem. Přiklopíme a necháme ho přibližně 10 minut bobtnat. Ihned poté podáváme s tomatovou omáčkou, plátky hovězího a dozdobíme orestovanými cherry rajčaty.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Více informací o nutričních hodnotách i alergenech tohoto receptu naleznete v publikaci Výběr receptur Společnosti pro výživu.
Sdílej
https://www.orklafs.cz/sk/varena-hovezi-kyta-v-tomatove-omacce-se-spenatovym-kuskusem-spolecnost-pro-vyzivu/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz