Vepřová panenka s grilovaným ragů z brambor, šalotky a žampiónů s liškovou omáčkou

Počet porcí:
Ingredience
Vepřová panenka 2 kg
Brambory 2 kg
Šalotka 300 g
Žampiony 400 kg
Listová petržel 30 g
Sůl a pepř
Chef Club Houbová omáčka z lišek a žampionů 50 g
Chef Club Crème Excellent 100 g
Mléko 100 g
Chef Club Demi glace 20 g
Bylinky na ozdobení
Máslo 60 g
Postup

Maso očistíme, poté osolíme a opepříme a na oleji opečeme ze všech stran. Opečené maso vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů na 8 minut, poté necháme alespoň 5 minut odpočívat.

Brambory nakrájíme na cca 2cm velké kostky, vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a pomalu restujeme asi 5 minut. Poté přidáme nakrájené žampiony a šalotku, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme do měkka. Nakonec přidáme nasekanou petržel, máslo a omáčku demi glace.

Omáčku z lišek připravíme dle návodu.

Zbylou petržel rozmixujeme s olejem, přecedíme a hotový petrželový olej použijeme na ozdobení.

Žampiony nakrájíme na tenké plátky, potřeme olivovým olejem a použijeme na dekoraci.

Hotový pokrm ozdobíme bylinkami.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.cz/sk/veprova-panenka-s-grilovanym-ragu-z-brambor-salotky-a-zampionu-s-liskovou-omackou/

Použité produkty

Související recepty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz