Zeleninový vývar s drobením z červené čočky

Ingredience
Dione Exclusive polévková směs mražená 500 g
Vitana Zeleninový vývar 50 g
Chef Club Jasmínová rýže 100 g
Natur Červená čočka 100 g
Krupice nebo rýžová mouka 50 g
Vejce 1 ks
Sůl
Cibule 100 g
Olej 80 g
Česnek 50 g
Petrželka 2 g
Voda 2 l
Postup

Mraženou zeleninu zregenerujeme v konvektomatu po dobu 5 minut na 80°.

Poté orestujeme cibuli a česnek na oleji, zalijeme 2,5 litrů vody a přidáme zeleninový vývar. Vše provaříme přibližně 10 minut a poté přidáme polévkovou zeleninu Exclusive, petrželku. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Zavářka: Uvařenou rýži spojíme s červenou čočkou v suchém stavu, vejcem a krupicí (nebo rýžovou moukou). Vyhněteme hustší směs a na struhadle vytvoříme drobení, které uvaříme v mírně osolené vodě a poté schladíme.

Polévku servírujeme tak, že zavářku vkládáme do talíře jako poslední, a to těsně před výdejem, aby nevznikla lepkavá hmota.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

 Do základu polévky můžeme vložit nadrobno nakrájenou tresku. 

Sdílej
https://www.orklafs.cz/sk/zeleninovy-vyvar-s-drobenim-z-cervene-cocky/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz